Stel jezelf even voor!Toon eerste bericht

200 Reacties

Hallo Willeke,

Allereerst welkom en iemand als jij kan heel belangrijk zijn voor dit forum.

Mijn oudste zus, nu 79 lentes jong heeft ook bij de terminale zorg gewerkt, namelijk de vrijwillige terminale zorg. VTZ.

Zij heeft dit als enorm positief ervaren.

Ik vind het heerlijk om te lezen dat jij super gelukkig getrouwd bent en 7 katjes hebt.

Ik woon alleen , maar er waren altijd katten en poezen bij mij. Dat maakt me ook gelukkig.

Nu is Faith al negen jaar bij me en ze komt uit Thailand. Een poesje gevonden met drie overleden kittens in een parkeergarage in BANGKOK.

Nu zijn we heel gelukkig met elkaar.

Fijn om jouw positieve bericht op dit forum te mogen lezen.

Lieve groet,

Cecilia en Faith.
bedankt voor jouw warme welkom.....och..........poes met haar drie overleden kattenkindjes
Ook ik zal me even netjes voorstellen. Mijn naam is Yvon Timmerman, ben 51 jaar, getrouwd en heb 2 jong volwassen zonen en ik werk momenteel nog als medisch secretaresse in een ziekenhuis. In 2014 heb ik de opleiding voor uitvaartverzorger afgerond en ben ik nu bijna klaar met de opleiding nabestaandenzorg.
Als dit afgerond is dan wil ik me verder gaan oriënteren om iets met deze opleidingen te gaan doen, hoe en in welke vorm staat nog geheel open. Het kan dat ik iets voor mezelf ga opstarten in nabestaandenzorg of in dienst bij een uitvaartonderneming waar ik beide opleidingen kan combineren.
In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met lezen, puzzelen en wandelen. Ook geocachen is een grote hobby van ons.
De komende tijd ga ik mij een inlezen in dit forum, wat ik trouwens naast het coöperatie panel, waar ik ook lid van ben, een heel goed initiatief vind. Hopelijk kan ik zo af en toe mijn steentje bijdragen bij de diverse onderwerpen.
Hallo ik ben Thea.Ik ben bijna 63 jaar en alleenstaand.Ik heb drie kinderen waarvan de jongste,mijn zoonGeer is overleden op de leeftijd van 27 jaar aan de gevolgen van diabetes.
Dat was in 2005.
Ik heb ook 4 kleinkinderen
Ook ik wil me graag even voorstellen. Jasper, 32 jaar, vader van 2 kleine kinderen en samen met mijn lieve vriendin. Sinds vandaag werkzaam als community manager op dit forum. Ik word erg blij van de mogelijkheden die we hebben om online met elkaar door te praten. Ook word ik vrolijk van een lekker kopje koffie. Niet met mijn gezin in de weer? Dan zit ik waarschijnlijk op de wielrenfiets.
Ik ben Martin, 37 jaar en de (uber)trotse vader van twee zoontjes. De laatste tijd kom ik veel in aanraking met rouw en verlies door mijn pagina Dichtgedachten op Facebook, waarvoor ik elke dag een gedicht schrijf. Dat is een interessante reis geweest, waar het onderwerp me voorheen vooral angst inboezemde, wordt het steeds interessanter, omdat ik leer dat in rouw ook heel veel mooie dingen schuilen, en er soms hele bijzondere vriendschappen en groeimomenten uit ontstaan. Die ervaringen delen, dat geeft veel voldoening.
Dag allemaal,

Ik ben Margarita, 37 jaar en moeder van drie mooie zoons. Ik heb een LAT relatie met mijn vriend met wie ik samen mijn jongste zoon heb.
In het dagelijks leven heb ik een eigen fysiotherapiepraktijk, ben ik kinderfysiotherapeut en werk ik veel met kinderen met problemen met sensorische informatieverwerking.
Daarbij ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van jong ouderverlies en de bijkomende "problemen" bij kinderen en in de gezinsstructuur.
Mijn eigen moeder is overleden toen ik 15 jaar oud was. Ik heb mij verdiept in wat er gebeurt in een gezin als een ouder jong overlijdt.
Daarbij ontwikkel ik me op dit moment om kinderen en ouders in deze situatie bij te kunnen staan.
Wil je meer weten dan kan je me altijd een pb sturen.

Groeten Margarita
Goedenavond!

Ik ben Kim Hoevelaken. 32 jaar oud en medewerkster in een supermarkt. Samen met mijn man hebben wij 2 jongens van 6 en 2 jaar oud. Veel dierbaren van ons zijn op jonge leeftijd overleden ( moeder schoonvader en schoonmoeder) waardoor leven en dood heel centraal hebben gestaan in ons gezin. Wij hebben daardoor wel meer geleerd zo als het "klaar" hebben van onze wensen wat betreft uitvaart.
Groetjes!
Ik ben Jozette Ederveen (50 jaar), getrouwd en zorg samen met mijn man voor zijn puberzoon. Ik heb meerdere miskramen gehad en ben geen moeder geworden van een 'eigen' kindje. Dit had een behoorlijke impact op mijn leven. Na 5 jaar 'proberen' moest ik accepteren dat ik nooit moeder zou gaan worden van een 'eigen' kindje. Dit ging gepaard met de nodige emoties.

Vanuit mijn eigen ervaring merkte ik dat er nog steeds een taboe rust op het onderwerp miskraam en ongewenst kinderloosheid. Ik besloot om dit verdriet een stem te gaan geven. Via lotgenotenwebsites geef ik informatie en voorlichting. 'Moederzonderkind' is voor mensen die (nog) ongewenst kinderloos zijn. 'Dagliefkindje' is voor mensen die een miskraam hebben gehad, een kindje hebben verloren. Hier vind je o.a. informatie rond het onderwerp miskraam, afscheid nemen en hoe om te kunnen gaan met het verlies van een kind. Ik zet mij in om de voorlichting en zorg rondom een miskraam verbeterd te zien. Verder ben ik bezig om in de wetgeving betreft het begraven van foetussen verandering te krijgen. Ik hoop dat ik vanuit mijn eigen ervaring anderen hier op het forum kan helpen. Lieve groet, Jozette

Ik kijk na een paar dagen van rust weer op dit forum en zie veel nieuwe berichten, maar het bericht van Jozette schokt mij.

Begrijp dat je veel verdriet hebt gehad en ook ik heb een oudste zus, inmiddels 79 jaar, die ook ongewild kinderloos is gebleven.

Toch gaan mijn haren een beetje overeind staan, want jouw verhaal en wat je inmiddels doet...ik ga ervan uit allemaal met de beste bedoelingen, geeft mij een gevoel van jouw zakelijke dingen aanprijzen en verkopen.

Mag allemaal, maar als dit op het forum van Dela plaats moet vinden, dat voelt voor mij niet prettig.

Ik geloof dat ik verder maar beter kan zwijgen.
Hoi Cecilia,
Ik snap dat het voor jou en anderen over kan komen alsof ik mijn websites en 'handel' hier bekendheid wil geven. Dit is niet zo bedoeld. Vanwege mijn ervaring qua miskramen en de informatie die ik in de loop der jaren verzameld heb door mijn websites en de verhalen van lotgenoten, ben ik gevraagd of ik deel wilde nemen aan dit forum. Zodat ik lotgenoten op dit forum misschien hier kan ondersteunen.
Als ik reacties geef hier op het forum, vind ik het wel zo netjes als mensen weten met wie zij te maken hebben en dat ik vanwege mijn expertise antwoord geef op hun vragen.

Lieve groet, Jozette Ederveen
Hallo lieve Jozette,

Veel dank voor jouw bericht en ik wist niet dat jij door Dela hiervoor gevraagd bent.

Goed dat jij lotgenoten wilt ondersteunen en dat is altijd een mooie intentie.

Wens je daarmee veel succes en alle goeds.

Cecilia.
Hallo,mijn naam is Fran van de week 60 jaar geworden. Ik heb een lieve man naast me staan en eind van het jaar 35 jaar getrouwd. Ik heb een zoon en schoondochter en een lief kleinzoontje van bijna 2 jaar. Ik geniet van het leven en heb pas een bilaterale c.i. gekregen. Ik zit nog in een revalidatie traject maar het spraakverstaan gaat steeds beter. Ik schrijf van me af op de weblog www.franstaal.vijftigplusser.nl en op deze manier maak Ik weer plaats in mijn hoofd. De mens heeft me altijd enorm geboeid vanaf mijn tiende jaar al. Levenservaringen zijn mijn grootste lessen geweest.
hoi hoi ik ben esther ben 51 en ben jl februari mijn man verloren na 2 jaar ziekbed van longkanker. Mijn man was 55 dat hij overleed en ja was zwaar maar wil graag mensen helpen met evt ervaringen
Hoi, ik ben Ria, 56 jaar oud, woon samen met Peter en heb in dochter van 23.
mijn muziek is nogal anders dan welke op de uitvaartlijsten voorkomt en na het overlijden van mijn moeder afgelopen november wil ik zeker niet dat mijn vriend en mijn dochter een dienst in elkaar moet breien dus ik wil alleen een bijeenkomst met een hapje en een drankje met de hele tijd mijn muziek voor of na een eventuele begrafenis, daar ben ik nog niet uit. Maar als ik mijn ouders achterna ga qua leeftijd van overlijden ( 90 en 95 ) heb ik nog even.
Reputatie 1
Even voorstellen,
Ik ben Anna Maria, al heel lang lid van DELA,
want ik ben inmiddels al 88 jaar.
Alleen. Geen man ,vrouw of kinderen.
Vind het wel goed om gewoon alles op te schrijven
hoe ik een en ander wil als het mijn tijd is
om te hemelen!!.
Begraven of cremeren, daar heb ik zojuist een stukje over geplaatst.
Ik heb ook een wensenboekje gemaakt.
Ik wens u allen VREDE en alle Goeds.
Dag.
Hallo, ik ben Carla, 44 jaar oud, getrouwd en moeder van 4 kinderen in de leeftijd tussen 6 en 15 jaar. Ik woon in Arnhem. Ik werk bij DELA (en ben ook lid natuurlijk) als regio assistent. Dit betekent dat ik coördinerende werkzaamheden verricht voor het team uitvaartverzorgers in de regio Arnhem. Dit alles om de uitvaarten in ons gebied vlekkeloos te laten verlopen. Zelf denk ik nog niet veel na over de dood. Ik weet nu dat ik graag begraven wil worden op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem. Een prachtig gebied!
In mijn vrije tijd wandel ik graag met de hond en kook ik graag. op dit forum hoop ik vanuit mijn werk een bijdrage te kunnen leveren door mee te denken met de verschillende onderwerpen die voorbij komen.
Dag forumleden,
Mijn naam is Sander van der Meer, 46 jaar en zelfs opa...

Door mijn werk binnen de overheid kom ik veelvuldig in aanraking met uitvaartgerelateerde zaken maar ook de zaken die daarna spelen.
Mijn vrouw Jeanette en ik zijn daarnaast directeur van Digitale Nazorg en houden ons bezig met de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.

Wij hopen op dit forum tips en suggesties te kunnen geven, maar ook te krijgen.
Tenslotte krijgt iedereen op dit gebied daar uiteindelijk mee te maken.
Hallo, ik ben Frederike Nusselder, getrouwd en 3 kinderen.
Sinds vorig jaar zomer ben ik rouw- en verliesbegeleider, maar de opleiding daarvoor was niet mijn eerste kennismaking met deze ‘zware’ thema’s. Ik ben getrouwd met een man die zijn vrouw verloor, kort na de geboorte van zijn zoon. Dat gebeurde kort na het overlijden van mijn vader en enkele jaren later overleed mijn moeder. Toen ik zelf kinderen kreeg, merkte ik dat mijn baan in het onderwijs me steeds minder voldoening gaf. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in ‘het vervolg’ na verlies. Daarom heb ik me daar via een stevige opleiding in verdiept. Nu begeleid ik bijvoorbeeld mensen die hun ouders verloren hebben; soms al heel jong en onverwacht. Of iemand die haar moeder nu verliest aan dementie. Want niet alleen overlijden is verlies. En wat ik zelf heb ervaren, zie ik nu ook bij anderen: het ene verlies stapelt zich op het andere - en die totale last wordt te zwaar.
Ik hoop op dit forum veel op te steken van jullie verhalen en zal ook zelf bijdragen, uit eigen ervaringen met verlies en hoop, maar ook (anoniem natuurlijk) putten uit de verhalen van de mensen die ik begeleid.
Lieve Anna Maria,

Wat een geweldig bericht van jou en we delen ook nog namen samen, want ik heet Caecilia Anna Maria.


Mijn vader was musicus, dus ook de liefde voor muziek is me op jonge leeftijd bijgebracht en ik ben hem daar heel dankbaar voor.

Ik ga me echt in jouw berichten verdiepen, omdat ik wil leren van ouderen en hun verworven wijsheden.

Ik ben 65 jaar en heb twee kinderen, helaas geen contact meer met mijn zoon, maar heel goed contact met mijn dochter.

Helaas woont zij niet in Nederland.

Bedankt dat jij op dit forum bent gekomen.

Cecilia.
Hallo allemaal! Mijn naam is Marjo, 35 lentes jong. Getrouwd met een lieve man, twee prachtige meisjes van 2 en 5.
Ik kom uit een gezin van vier kinderen en terwijl mijn ouders in scheiding lagen is mijn moeder (niet geheel onverwachts) overleden. Dit is in 2004 geweest. Als jonge meid van nog geen 23 heb ik toen het gros van de uitvaart van mijn moeder geregeld. Via een Facebook groep heb ik contact gehad met Jasper die mij op dit forum heeft gewezen. Het duurde even, maar ik heb mij aangemeld.

Naast dat ik graag met mijn meiden, onze poezen en hond bezig ben mag ik graag een boek lezen, buiten zijn, koken/bakken of creatief bezig zijn op verschillende manieren. Ik werk als assistent-accountant en ben veel bezig met fotografie.

Vragen? Stel ze gerust!
Hallo allemaal,

Mijn naam is Anjo, ik ben 49 jaar oud. Ik heb 3 kinderen, een zoon van 24, een zoon van 16 en een dochter van 20. Binnenkort word ik oma. Ruim drie jaar geleden is mijn man, Frans, heel plotseling overleden. Nog geen half jaar later overleed ook mijn vader plotseling. Een enorme dreun in ons hechte gezin, waar we nu na drie jaar langzaam een beetje bovenop komen.
Ik werk als clientbegeleider met clienten met visuele beperking en verstandelijke beperking. Ik heb vier groepen waarmee ik heerlijk met muziek bezig ben. Mijn grote passie is zingen, en ik heb ervaren dat zingen enorm helend kan werken. Niet alleen zingen maar muziek in het algemeen. Mede daardoor ben ik een opleiding als psycho-sociaal counselor begonnen, met specialisatie rouwverwerking,dat ga ik combineren met muziek, om er anderen in een soortgelijke situatie mee te helpen.
Ik hoop in dit forum ook mijn steentje bij te dragen, en ervaringen uit te wisselen bijvoorbeeld.
Hallo, ik ben Nina Jose, 57 jaar, samenwonend (al 20 jaar) en ben op dit forum terechtgekomen door mijn beroep als levenslooppsycholoog en thanatoloog, waarbij ik voornamelijk stervenden en rouwenden begeleid. Verder heb ik een vaste oppasdag waarbij ik geniet van mijn drie kleinkinderen. Hoewel ik door mijn eerdere werk in een hospice en mijn huidige beroep veel in aanraking ben gekomen en kom met de dood, heb ik persoonlijk gelukkig weinig ervaring met het intense verdriet van het afscheid nemen buiten het overlijden van mijn ouders. En hen draag ik met veel liefde in mijn hart mee. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan dit form.
Hallo,
Ik ben Corina en ik ben 40 jaar. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons (13 en 😎. In Juli 2013 ben ik mijn vader verloren aan slokdarmkanker en in Oktober 2015 ben ik mijn moeder verloren aan COPD (dubbele longontsteking). Ik was een eindje op weg met de verwerking van het verlies van mijn vader (mede door de hulp en gesprekken met mijn moeder) tot ik nog geen 2 jaar later ook mijn moeder verloor.. Mijn verdriet en rouw staan nu "even" geparkeerd. Het is te intens en ik ben bang dat ik mezelf verlies. Dus ga ik voor nu even gewoon door..
Ik ben rene 57 jaar heb 3 zoons en 2 kleinkinderen, mijn moeder was zwanger van mij toen m'n vader overleed dus hem heb ik nooit gekend ben al lid van dela sinds m'n jonge jeugd daar heeft m'n moeder voor gezord.

Reageer