Stel jezelf even voor!


Hallo, welkom op het DELA forum! Je kunt je hier even voorstellen, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen en we je wegwijs kunnen maken in de community.

200 Reacties

Hi,
Even Voorstellen: Hans, 65 jaar, oud-marineofficier en oud-burgerdefensiemedewerker (tot pensionering).
Recent ben ik tijdens een uitvaart (crematie), vooraf en tijdens, betrokken geweest bij buitengewoon vervelende familiesituaties.
Ik zou daar een item over willen opstarten en gaarne met leden willen discussiëren over hoe deze voorvallen aan te pakken en waar mogelijk vooraf op te lossen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat mijn ervaringen niet uniek zijn, maar zeer regelmatig plaatsvinden (ergo, dat DELA daarmee te maken moet hebben gehad).
Wordt vervolgd.
Hallo
Even voorstellen: Ben, 61 jaar sinds 1 jaar vervroegd met pensioen. Al jaren via mijn ouders in eerste instantie lid van Dela. Afgelopen jaar in verband met overlijden van mijn moeder direct betrokken bij het regelen van de uitvaart en alles wat er vooraf en achteraf bij komt kijken.
Hallo,
Mijn naam is Martin en ik woon samen met mijn echtgenote in Arnhem, wij hebben samen drie dochters en een kleinkind. Ik was financieel manager van beroep tot ik in 2009 werd getroffen door een herseninfarct. Na diverse revalidatie periodes ben ik als vrijwilliger actief voor diverse verenigingen en stichtingen. Helaas ben ik arbeidsongeschikt, maar probeer te genieten van het leven op een andere manier als voorheen.
Hallo,

Mijn naam is Dinie en ik woon samen met mijn echtgenote in Velp,ik ben helaas arbeidsongeschikt,maar ik heb wel leuke hobby's
twee kleinkinderen,klaverjassen en zingen,en natuurlijk probeer ik ook van het leven te genieten,maar dat valt niet altijd mee.
Beste forumleden,
Ik heet Gerda, ben 69 jaar en woon in de gemeente Bronckhorst. Ik ben alleenstaand en vind dat fijn.
Ik houd van de rust in deze grote plattelandsgemeente en heb de nodige ervaring opgedaan met dierbaren verliezen, niet altijd door de dood overigens. Voor rouwverwerking maakt dat echter niet uit. Ik kijk uit naar een plezierige uitwisseling met jullie
Margo Verstegen, geboren in 1958 gehuwd en moeder van 5 kinderen!
Hallo, ik ben Lammy, ik ben 63 jaar, 40 jaar getrouwd, we hebben 2 zoons, 2 schoondochters en 2 kleindochters, ik werk nog in her ziekenhuis als doktersassistente, heel leuk en afwisselend werk, verder houden mijn man ik van motorrijden.
Hallo allemaal, Mijn naam is Cecilia en ik woon in Zuid Holland, vlakbij Rotterdam. Ik ben 65 jaar en sinds 1984 gescheiden . Ik heb twee kinderen. Ben werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en heb Humanistisch Vormingsonderwijs gegeven. Dit is de eerste keer dat ik aan een forum mee doe.
Leuk dat jullie de weg naar het forum hebben gevonden! Om het overzicht te bewaren heb ik de topics van Mart en Gerda even samengevoegd met het al bestaande voorsteltopic.

Ik zal mezelf ook even voorstellen: Rianne, 33 jaar en bij DELA werkzaam als community manager voor het DELA forum. Van mooie gesprekken met onbekende mensen, over onverwachte onderwerpen word ik heel enthousiast. Als actieve gebruiker van Social media en op de reizen die ik maak, zie ik ook hoe makkelijk een paar woorden iemands dag goed maken.

Ik ben in mijn vrije veel buiten te vinden, meestal samen met mijn hond. We wandelen en geocachen samen. Ik zwem, ren en op regenachtige dagen duik ik in een boek of kijk ik een serie.
Hallo, mijn naam is Barbara, moeder van twee nog kleine kinderen. Ik kom veel bij mensen thuis en kom op die manier en in mijn priveleven veel levensvragen en dilemma's tegen waar ik me graag over buig. Wie weet kan ik op dit forum daar op een andere manier ook mee bezig zijn.
Mijn naam is Nancy Evers en ben 53 jaar. Ik ben 33 jaar getrouwd hou ontzettend van sporten waaronder zeilen, hardlopen en de sportschool. 6 jaar geleden stond mijn leven op zijn kop toen ik te horen kreeg dat ik zo snel mogelijk een open hart operatie moest ondergaan. Mijn wereld stond op zijn kop. Ik had een leuke baan, veel verantwoording en "alles hebben". Gelukkig kreeg ik een Prescan van mijn man waaruit bleek dat ik een erfelijke afwijking had. Nu leef ik met een nieuwe hartklep, een aortaprothese, een pacemaker en twee bijna doorervaringen. Mijn baan heb ik niet meer maar ben wel druk op zoek (wat niet makkelijk is) en doe ondertussen vrijwilligerswerk bij een Hospice als Fondsenwerver waardoor ik veel met de dood in aanraking kom. Deze mail kwam voorbij en dacht....ik schrijf me in....
Ik ben André, bijna 72 jaar, ruim 25 jaar gelukkig samenwonend. Uit mijn huwelijk 2 kinderen en 2 kleinzoons. Wonend in het Hoge Noorden. Al 10 jaar geleden gestopt met werken (in bibliotheekwezen en hoger onderwijs). Kort voor mijn pensionering begonnen met houten boten bouwen. Met de laatste (vierde) boot zeil ik op het Lauwersmeer en de Wadden. Ik prijs mij gelukkig met een goede gezondheid.
Ik ben André, bijna 72 jaar, ruim 25 jaar gelukkig samenwonend met José. Uit mijn huwelijk 2 kinderen en 2 kleinzoons. Al 38 jaar wonend in het Hoge Noorden, daarvoor in Amsterdam en Zeeland. Al 10 jaar geleden gestopt met werken (in bibliotheekwezen en hoger onderwijs). Kort voor mijn pensionering begonnen met houten boten bouwen. Met de laatste (vierde) boot zeil ik op het Lauwersmeer en de Wadden. Ik prijs mij gelukkig met een goede gezondheid. Ik houd erg van literatuur, moderne klassieke muziek, zingen in een (klein) koor.
Ik ben Cor, 64 jaar oud, getrouwd. nog steeds werkzaam bij dezelfde werkgever. Geruime tijd lid van Dela en enkele jaren lid van het cooperatiepanel geweest.
Mooi wat je allemaal doet, maar wat is geocachen, is niet lullig bedoeld, maar ik weet echt niet wat dit is en voel me nooit te oud om iets te leren.
Hoop dat je geniet van jouw hond, welk ras of een bastaard. Ik ben dolgelukkig met mijn lieve poes Faith en ze komt uit Thailand.
Dieren geven vaak meer liefde en trouw dan mensen en ik vraag me af als ik doodga of Faith dan ook met mij gecremeerd mag worden.
Wens jou een mooie avond!!
Cecilia en op de foto staat Faith.
Goed dat je het vraagt Cecilia! Ik had ook geen idee wat geocachen inhield, voordat ik door vrienden enthousiast gemaakt werd voor deze hobby. Geocachen is een soort schatzoeken met behulp van je telefoon of een gps-apparaat. Wereldwijd liggen zo'n 2 miljoen geocaches verstopt in de buitenlucht. Het brengt mij op hele mooie plekken, waar ik anders niet zo snel zou komen. Mijn hond is een kruising bordercollie x boerenfox van bijna 10 jaar oud. Ze gaat graag met me op pad.

Wat een mooie kat is Faith. En een mooie naam ook.
Hallo ik ben Jolanda en 38 jaar. Ik ben getrouwd en woon en werk in Arnhem. Mijn hobby's zijn kalligrafie, haken, tekenen, fotografie en wandelen. Hierin kan ik mijzelf helemaal verliezen. Onlangs heb ik afscheid moeten nemen van mijn laatste grootouder en toen besefte ik hoeveel er geregeld moest worden voor een begrafenis. En welke vragen er leefde.
Zelf ben ik zo'n 4 jaar geleden heel intensief bezig geweest met het voorbereiden van mijn uitvaart. Ik stond namelijk voor diverse grote operaties en wilde niet dat mijn man alles op zijn bord zou krijgen. Samen hebben we veel gesproken over de dingen rondom een uitvaart en wat en hoe er eventueel na die tijd. Gelukkig zijn de operaties goed gegaan en hebben we het plan niet nodig gehad en ik hoop minstens nog 38 jaar mee te gaan.
Hallo, ik ben Hans Voorn en ik werk bij DELA op de afdeling Online. Ik hoop dat we met dit forum iets moois hebben neergezet waar leden en niet leden iets aan hebben. Suggesties zijn altijd welkom. Je mag me ook mailen op hvoorn@dela.org.
Mijn naam is Hans, 66 jaar oud en ik woon met mijn echtgenote in Arnhem. Vanaf de geboorte lid van DELA. Gepensioneerd, geruime tijd als verpleegkundige werkzaam geweest bij de ambulance hulpverlening. Lid van het coöperatie panel. Het is mijn overtuiging dat verzekerde leden het recht hebben op een persoonlijk afgestemde uitvaart en daar zelf naar vrije keuze inhoud aan kunnen geven. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurbegrafenis en -plaats. Ik vind het belangrijk om
verantwoordelijkheid te nemen om vòòr het einde nadert mijn uitdrukkelijke wens te hebben vastgelegd.
Michel . 69 jaar en sinds de oprichting lid van het panel
Mijn naam is Marion, getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon. Deze laatste woont nog gezellig thuis. Ik heb jaren gewerkt als secretaresse. Hier kwam bijna drie jaar geleden een eind aan doordat ik door een auto aangereden werd. Ik heb hier hersenletsel aan overgehouden waardoor ik uiteindelijk arbeidsongeschikt werd verklaard.
Ook voor mij is het de eerste keer dat ik aan een forum deelneem. Ik ben heel benieuwd naar alle onderwerpen.
Lieve Marion,
Wat geweldig blij ben ik met jouw bericht. Mooi plaatje ook van dit lieveheersbeestje, ook wel kapoentje genoemd.
Weet nu niet wat jij aan deze vreselijke gebeurtenis over gehouden hebt en dat hoef jij ook helemaal niet te vertellen en mijn advies is, wees voorzichtig wat je schrijft. Ik hou niet zo van adviezen geven, want wie ben ik.
Mensen die niet meemaken wat een ander wel meegemaakt heeft, staan meestal klaar met adviezen en dat bedoelen ze vaak goed.
Ik leer enorm veel van dit forum en ben Dela daar heel dankbaar voor, maar het afgelopen weekend heb ik ontdekt dat ik enorm veranderd ben de laatste 5 jaar.
Ik luister, in dit geval, ik lees en ga me niet mengen in discussies waarvan ik denk dat ze me ongelukkig kunnen maken.
Als vrijwilliger heb ik gewerkt in een afasie centrum , maar ook daar zag ik dingen waar ik me niet mee kon verenigen, hoewel alles goed bedoeld was.
Ik weet niet of het kan, maar je mag me ook een prive bericht sturen.
Fijne avond.
Welkom Michel !
Hoi Allemaal, Ik ben Tamara.
Ik ben 34 jaar en getrouwd met Marcel. We hebben bewust geen kinderen omdat we echte levensgenieters zijn.
We reizen veel en zo vaak mogelijk. Ik werk bij de ANWB in 1 van de winkels als verkoopadviseur.
Ik ben heel eerlijk, ik moet nog kijken wat ik van dit forum vind.
Tuurlijk sta ik weleens stil bij mijn dood. Wat dat betreft hebben we het goed voor elkaar.
Wie van ons ook komt te overlijden, de ander blijft gewoon in ons huis wonen, zonder financiële zorgen.
Ik heb op de website van DELA een wensenboekje ingevuld. Compleet met welke bloemen, welke muziek enzenz, zo dat mijn nabestaanden daar totaal niet naar om hoeven kijken.
Maar verder........ tja een soort van struisvogel gedrag dus.......
Hallo Tamara, Ik heb net als jij een wensboekje ingevuld bij Dela en vond dat heel leuk om te doen. Het gaf me een gevoel van rust.
Mijn dochter heeft met haar partner ook gekozen voor geen kinderen en zij genieten ook en reizen veel. Zij wonen in Belfast, maar ondanks de afstand hebben we heel goed contact.
Geniet maar goed van jullie leven en blijf vooral gezond!! Mooie dag, Cecilia.

Reageer