Stel jezelf even voor!


Rianne Auteur
Reacties: 90

8 februari 2016, 14:31

Hallo, welkom op het DELA forum! Je kunt je hier even voorstellen, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen en we je wegwijs kunnen maken in de community.
Toon eerste bericht Verberg eerste bericht
 • Mazeiska
  Reacties: 6

  21 maart 2017, 12:10

  Ik ben niet bang voor de dood want ik heb mensen van dichtbij zien heengaan. Mensen die niet eens mijn familie zijn. Mensen die achteraf meer dan familie waren geweest. Vroeger plan ik heel veel dingen jaren vooruit. Ik houd mijn vriendenkring klein, en niet iedereen wordt toegelaten. Verder geniet van de kleinste dingen van het leven. Ik zit niet op dood te wachten. Die toneel moet je toch goed spelen, want je kan 10 jaar leven en misschien toch 100 jaar worden. Staat vast iedereen moet een keertje weg
 • penelope
  Reacties: 2

  31 maart 2017, 12:04

  Ik heb een hele duidelijke mening over het item voltooid leven en ik hoop van harte dat onze regering hier een keer een positief standpunt over inneemt. Verder ben ik een voorstander van de natuurbegraafplaats. Ik heb eigenlijk in een korte tijd veel dierbare mensen verloren en vaak staan nabestaanden met de handen in het haar over het hoe en wat van het uitvoeren van een crematie of begrafenis. Dat wil ik niet voor mijn naasten dus ik heb alles vast gelegd en het scenario zelf geschreven. Ook ben ik lid van de vereniging voor vrijwillige euthanasie maar... op de eerste plaats wil ik nog van het leven genieten..
  Emma
 • Bengel16
  Reacties: 3

  31 maart 2017, 16:23

  penelope schreef:

  Ik heb een hele duidelijke mening over het item voltooid leven en ik hoop van harte dat onze regering hier een keer een positief standpunt over inneemt. Verder ben ik een voorstander van de natuurbegraafplaats. Ik heb eigenlijk in een korte tijd veel dierbare mensen verloren en vaak staan nabestaanden met de handen in het haar over het hoe en wat van het uitvoeren van een crematie of begrafenis. Dat wil ik niet voor mijn naasten dus ik heb alles vast gelegd en het scenario zelf geschreven. Ook ben ik lid van de vereniging voor vrijwillige euthanasie maar... op de eerste plaats wil ik nog van het leven genieten..

 • Bengel16
  Reacties: 3

  31 maart 2017, 16:35

  Hallo Ik ben Rie van Dijk Hoteleigenaar geweest ben 85 jaar maar sta nog met beide benen in het leven
  Mijn man is in 2010plots overleden op onze trouwdag(55jaa) wuij waren op cruise vakantie in Griekenland.
  Ik had 3 dochters een is overleden op 38 jarig leeftijd, De andere 2 zie ik niet meer, hebben een eigen leven
  De zoon Woont samen was voorheen verloofd met een serveerster in ons bedrijf, maar omdat wij altijd
  contact hielden met haar komt hij ook niet meer Ik heb er veel last van en zit dus over mijn overlijden
  straks erg in wie zorgt dat alles goed verloopt wie zorgt dat erfstukken bij diegene komt ik maak mij daar druk over
  Ik wil niet zielig over komen maar het beheerst wel mijn leven Doe nog vrijwilligers werk in bejaardenhuis met veel
  plezier en borduur en puzzel graag

  Hallo
 • Johan
  Reacties: 214

  31 maart 2017, 21:49

  Beste Rie.

  U heeft al een mooie gezegende leeftijd van 85-jaar,
  en de regie in U leven,nog. in eigen hand.
  Als vrijwilligster,nog hand en spandiensten verlenend.
  Waar maakt U zich nog druk en zorgen over.
  Geniet van de jaren,die U nog gegeven worden,en wat het leven,
  U nog te bieden heeft.
  johan
  Johan
 • JannyBoe
  Reacties: 12

  31 maart 2017, 23:32

  Ik ben Janny, 57 jaar, arbeidsongeschikt maar ik doe veel vrijwilligerswerk en daar vind ik voldoening in, ik woon in Leeuwarden.
  Ik bij dit forum terecht gekomen omdat ik op zoek was naar andere ervaringen rondom overlijden, Zelf ben ik ook de nodige dierbarendoor de dood kwijtgeraakt, waar ik elders op dit forum dieper op inga.
 • Bengel16
  Reacties: 3

  1 april 2017, 09:46

  Hallo Johan ,
  Bedankt voor je berichtje Groetjes Rie
 • Angel
  Reacties: 1

  2 april 2017, 23:16

  Goedeavond ,
  Ik ben Angel 50 jaar
  ,getrouwd ,moeder van 2 zoons
  ♡ Angel ☆
 • DM82
  Reacties: 11

  7 april 2017, 13:48

  Wie ben ik. Mijn naam is Carina Meijer, getrouwd en wij hebben twee volwassen dochters. Ik ben als vrijwilliger werkzaam als voorganger bij uitvaarten. Dat geeft mij heel veel voldoening. Het is heel dankbaar werk en het is fijn dat ik kan bijdragen in een goed afscheid voor nabestaanden. Ook heb ik jaren in de thuiszorg gewerkt maar ben daar vorig jaar in juni mee gestopt omdat ik nu een eigen kleine onderneming heb nl ik maak voorwerpen van kleding van dierbare overleden. De aanleiding daartoe was het overlijden van mijn moeder in 2015. Zij droeg altijd mooie kleurrijke kleding en ik vond het zo jammer om die weg te moeten doen, ook omdat het veel emotionele waarde had. Door mijn werk heb ik veel met de dood te maken niet zo gek dus dat ik ook mijn wensen voor eigen uitvaart al op papier heb staan! Maar hopelijk mag ik nog heel lang genieten van de mooie dingen in het leven. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Warme groet, Carina
 • Els Cox
  Reacties: 3

  25 april 2017, 12:55

  Hallo, ik wil me graag even voorstellen, ik ben dus Els en ben 32 jaar werkzaam geweest in de thuiszorg.
  Daardoor veel met ziekte en overlijden te maken gehad, verder in de persoonlijke sfeer ook diverse overlijdens van héél dichtbij meegemaakt.
  Door dit alles is mijn motto pluk de dag en geniet vooral zolang het kan!
  Ik ben sinds enkele jaren met pensioen en doe dit dus zoveel mogelijk, het kan immers ineens afgelopen zijn!
  Els
 • lamirano
  Reacties: 0

  28 april 2017, 16:56

  Hallo mijn naam is Joop van der kuip....vorig jaar op 27 Augustus mijn vriendin Heike plett overleden aan kanker...we zijn 26 samen geweest en zijn al de jaren gek op elkaar geweest ..denk nog elke dag aan haar en mis haar zo...we hadden het zo mooi samen zij had een paard hier bij huis ..en achter ons huis was de manege waar ze jaren kinderen les heeft gegeven...en dan ben je naardat ik haar de laatste 2 jaren heb verzorgd in eens alleen ..en dat valt niet mee! groetjes Joop.
  joop van der kuip
 • Loretta
  Reacties: 6

  30 april 2017, 10:33

  Hallo. Ik ben Eline, bijna 60 jaar en best een geluksvogel. Een heftig verleden met gevolgen gaf mijn leven een andere kleur. Niet de kleur die ik was en wilde/kon zijn. Elke dag weer een kunstenaar zijn in mijn leven, kleuren mengen, proberen en met vallen en opstaan door diepe dalen ervaren dat leven een tocht is met alle weersomstandigheden. Op de meeste was ik niet voorbereid en toch kwam er elke keer weer een lichtpunt in mijn leven. Een lichtpunt in de vorm van een dier, mensen was een brug te ver gezien de gevolgen van mijn verleden.

  En zo kwamen er dieren en gingen weer (herplaatsen/overlijden). Dieren die o.a. aan hun lot waren overgelaten waren mijn kinddelen die zorg nodig hadden. Bijna 8 jaar geleden kwam Spetter (Venezuela amazone van 1 jaar) op mijn pad. Ze stond al een half jaar in een schuur, alleen. Binnen 1,5 uur stond ze in mijn huis, ik ging cursussen volgen en ze werd een moderne vrolijke papegaai (helaas was kortwieken een noodzaak). Ze ging mee naar buiten, deelnemen aan sociale activiteiten en na bijna 2 jaar kwam Loretta in ons leven. Een 50+ gele voorhoofd amazone dame. Met gebreken. Ik wist dat ze niet lang zou leven en wilde haar een verantwoorde oude dag geven.

  Dat heb ik 5,5 jaar mogen doen en stap voor stap mijn leven rond haar gebouwd (fysiek was dat nodig voor haar). De levenskwaliteit stond voorop, en eens kwam het moment van afscheid. In die 5,5 jaar hebben Loretta en ik Spetter mogen socialiseren, haar trauma's verdwenen en ze werd een papegaai met zelfvertrouwen en volwassen.

  Omdat ik als kind, puber en volwassene nooit deel heb kunnen uitmaken van het gezin waar ik geboren ben, heb ik ook het overlijden van mijn vader niet kunnen meemaken. Ik werd gebeld toen hij was overleden. Een naar ingrijpend proces. Daarna overleden mijn oudste broer en mijn moeder. De weg die ik met Loretta heb mogen gaan was heling.

  30 maart 2017 was het zover, Loretta zou worden ingeslapen bij de vogelarts (waar ze 5,5 onder behandeling heeft gestaan). Voorbereiden was geen optie, bij leven was elke dag een stukje heling en tevens afscheid. Zo kreeg mijn verleden een laatste rustplaats en was ik zooooo dankbaar dat het leven mij elke keer weer een uitdaging had gegeven die ik had volbracht.

  Loretta is ingeslapen in mijn hand, Spetter was erbij (dieren nemen ook afscheid op hun manier). Na haar overlijden ervoer ik voor de 1e keer in mijn leven wat "natuurlijk" rouwen is uit liefde. Zuivere liefde. Zonder trauma's kijken, voelen en horen. Ik mag ook gaan rouwen om het verlies van mijn ouders en broer.

  Loretta is individueel gecremeerd en is weer thuis in een knuffelsteen. Ze staat in haar hoekje met foto's en vele mooie herinneringen. Spetter was toe aan de volgende stap: uitvliegen net als ik. Omdat ik niet opnieuw koos voor een 2e papegaai is Spetter 3 weken later naar een opvang gegaan waar ik haar adopteer (meter). Haar veren mogen aangroeien en ze wordt begeleid om te gaan leven met haar soortgenoten. Ik kan haar blijven volgen en gaan bezoeken.

  Overgaan naar de volgende wereld is voor mij overgaan naar een andere levensfase met bewust rouwen en het leven herdenken met mijn dierbaren. En inmiddels ben ik onder mensen "thuis" op mijn manier zonder de kleur van het verleden. Ik heb mijn eigen kleur die vermengt zich met het NU.
 • Marthe
  Reacties: 4

  6 juni 2017, 09:22

  Hoi allemaal,

  Ik ben Marthe en vanaf halverwege juni ga ik me inzetten als community manager voor dit forum. Een hele mooie taak die ik van Frank over mag nemen. Momenteel ben ik zo veel mogelijk op het forum aan het lezen en ben ik steeds weer onder de indruk van alle mooie en warme, maar ook moeilijke en ontroerende gesprekken die hier ontstaan.

  Naast het forum ben ik ook een van de community managers voor de sociale media van Dela, dus misschien heb ik een aantal van jullie daar al eens gesproken. :-)

  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn vrienden en familie, dagjes weg te gaan en ben ik graag bezig met grafische vormgeving.

  Stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten.

  Groetjes, Marthe
 • dinie
  Reacties: 86

  9 juni 2017, 19:48

  Hallo Marthe welkom op dit forum ik wens je heel veel succes.
  Jammer dat ik er morgen niet bij kan zijn wens jou en de andere een hele fijne dag.
  bj van limbeek
 • Marthe
  Reacties: 4

  10 juni 2017, 09:57

  Dankjewel voor je bericht Dinie! Misschien tot een andere keer, en anders tot op het forum natuurlijk. Groetjes, Marthe
 • Hannie
  Reacties: 66

  10 juni 2017, 21:58

  Marthe schreef:

  Hoi allemaal,

  Ik ben Marthe en vanaf halverwege juni ga ik me inzetten als community manager voor dit forum. Een hele mooie taak die ik van Frank over mag nemen. Momenteel ben ik zo veel mogelijk op het forum aan het lezen en ben ik steeds weer onder de indruk van alle mooie en warme, maar ook moeilijke en ontroerende gesprekken die hier ontstaan.

  Naast het forum ben ik ook een van de community managers voor de sociale media van Dela, dus misschien heb ik een aantal van jullie daar al eens gesproken. :-)

  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn vrienden en familie, dagjes weg te gaan en ben ik graag bezig met grafische vormgeving.

  Stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten.

  Groetjes, Marthe  Hoi Marthe, het was aangenaam vanmiddag kennis met jou te hebben mogen maken.
  We zien elkaar zeker weer. Groet Hanny
 • bosuil67
  Reacties: 7

  9 juli 2017, 14:57

  Hallo forum ik ben Rob Altman en ben een gelukkige huisman met een klein min puntje ik ben getrouwd (heel gelukkig hoor) maar mijn geliefde is ernstig ziek, wij wonen in brabant.
 • Netty
  Reacties: 94

  11 juli 2017, 19:57

  Welkom Rob, woon je naast de DELA;-)?

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)