Wat had jij van tevoren niet zien aankomen?

  • 4 april 2018
  • 3 reacties
  • 434 Bekeken

Reputatie 2
Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Niet alleen staat je een moeilijke tijd te wachten, ook moeten er praktische zaken geregeld worden. Zijn er dingen waar je onverwacht mee te maken kreeg? En (hoe) had dit voorkomen kunnen worden?

Onze coöperatieconsulente Mariska vertelt hier met welke (onverwachte) zaken nabestaanden te maken krijgen na een overlijden.

Welke (praktische) te regelen zaken had jij van tevoren niet verwacht?

3 Reacties

Reputatie 4
Het is belangrijk,om alle contact adressen,berijkbaar,
op schrift,vast te leggen.
Indien alleen staande,en er is een testament aanwezig,
deze contacten,door te geven,aan de erfgenamen.
Dit voorkomt,veel gezoek,en problemen,na een overlijden.
Gr. johan.
Reputatie 2
Goede tip @Johan. Het scheelt een hoop als je daar na een overlijden niet meer naar hoeft te zoeken, of zelfs nog samen te stellen.
Reputatie 2
Een vriend van ons, die we regelmatig opvingen nadat hij gescheiden was, werkloos werd en een beetje van het pad dreigde te raken door teveel alcohol, overleed na een aantal jaren. Hij had ons ingelicht over hoe hij zijn spullen verdeeld wilde hebben (boeken en langspeelplaten voor ons). Hij ging er van uit dat zijn inmiddels volwassen kinderen misschien nog iets wilden hebben - hij had na de scheiding moeizaam en schaars contact.
Wij hadden ook een sleutel van het huis. We wandelden er om de twee dagen langs en toen de gordijnen niet meer open gingen wisten we wel hoe laat het was. Toen we hem niet in woon- of slaapkamer aantroffen hebben we de politie ingeschakeld.


Wat doe je dan 's avonds om 10:00 uur? We zijn toch maar naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan. We vertelden hoe de politie hem gevonden had en wat hij ons had gevraagd, maar dat werd weggewuifd. Zij zouden verder alles overnemen (hebben jullie nog een sleutel?) met dank voor de moeite.

Onze overleden vriend werd in alle stilte en in besloten kring gecremeerd; een uitnodiging hebben we niet gekregen. De overledene had het niet fijn gevonden, maar zo kunnen zaken wel lopen.

Mijn tip: denk aan de nabestaanden, zelfs als ze (even) uit het zicht verdwenen zijn.

Reageer