Praten over je verdriet

  • 1 februari 2019
  • 3 reacties
  • 170 Bekeken

Reputatie 2
Verdriet uiten, hoe doe je dat? Er is natuurlijk geen goed of fout in het verwerken van je emoties, maar het kan fijn zijn om een steuntje in de rug te krijgen. Praten over je verdriet helpt bij de rouwverwerking.

Op het blog van DELA kun je een praatstuk downloaden. Hierin vind je allerlei handige tips om een gesprek aan te knopen met je dierbaren.

Ook schrijver Jeroen Kleijne geeft antwoord op de vraag: Hoe ga je verder als niets ooit hetzelfde zal zijn?. Bekijk hier het interview.

Hoe ga jij om met verdriet? Praat jij er over met dierbaren in je omgeving?

3 Reacties

Ik praat veel over de dood van mijn zoon. Het is nu 3 maanden geleden dat hij overleed en ik heb het eigenlijk nergens anders over. Als ik met vriendinnen praat dan heb ik interesse in hun verhalen. Maar het komt altijd weer neer op het overlijden van mijn zoon. Ik merk dat het moeilijk is om mijn gedachten ergens anders bij te houden.
Reputatie 2
Hoi @Lautje,
Allereerst heel veel sterkte gewenst met het verlies van je zoon. Wat ontzettend verdrietig om te lezen. Het is heel begrijpelijk dat je er veel over praat. Fijn dat je hiervoor bij je vriendinnen terecht kunt. Hoe helpen zij jou door deze moeilijke periode heen? Groetjes, Marthe
Hallo Marthe,

dankjewel..
de eerste periode (tussen overlijden en kort na de uitvaart) vooral door langs te komen en te helpen met kleine dingen zoals de vaatwasser leegmaken, koffie zetten, helpen met praktische zaken, eten koken en brengen voor ons gezin. Daarna ook om een wandeling te maken, samen naar de begraafplaats of even naar het bos. Een appje ‘zal ik even koffie komen drinken’. Dat was fijn want vooruitdenken en afspreken was erg lastig. Meedenken over de boodschappen en luisteren. Vooral veel luisteren.

Reageer