Overlijden en erfenis: wat als iemand alleenstaand is?

  • 10 december 2018
  • 0 reacties
  • 125 Bekeken

Reputatie 2
In dit topic wordt er gesproken over het overlijden en de uitvaart wanneer iemand alleenstaand was. Na het regelen van de uitvaart komt ook de afwikkeling van de erfenis om de hoek kijken.

Als de overledene een testament had opgesteld staan daar vaak de erfgenamen in. Als dit niet gebeurd is, zijn de kinderen de erfgenamen. Zij hebben ook recht op een legitieme portie. Als er geen kinderen zijn, dan krijgen de broers en zussen de erfenis.

Als er geen testament is opgesteld en/of wettelijke erfgenamen worden gevonden, dan wordt de erfenis afgehandeld door de overheid. Mochten zich binnen 20 jaar nog erfgenamen melden, dan hebben zij hier nog recht op. Na 20 jaar gaat het geld van de erfenis naar de staat.

Hier vind je nog een aantal handige links en downloads die je kunnen helpen als je in deze situatie zit, of iemand kent die hulp nodig heeft:
- https://www.dela.nl/blog/voorelkaar/doorgaan/na-de-uitvaart/checklist-afwikkeling-nalatenschap?utm_campaign=content_prospecting&utm_source=forum de-la&utm_medium=smc&utm_content=dg2-forumblog
- Alles over het opstellen van een testament
- Praktische vragen over overlijden en het nalatenschap

0 reacties

Geen reactie

Reageer