Vraag

Aanvaarden restant uit polis moeder

  • 20 augustus 2019
  • 5 reacties
  • 190 Bekeken

Hoi, wij (broer en ik) hebben de erfenis van onze moeder afgewezen vanwege haar vele schulden (ze zat in schuldsanering). Haar delapolis heeft ze wel altijd netjes betaald en daardoor heeft ze een mooi afscheid gehsmad. Nu is er een bedrag overgebleven uit de polis. Ze heeft niet specifiek n begunstigde aangewezen (dela heeft helaas nagelaten haar hier op te wijzen). Mogen wij toch de overgebkeven gelden aanvaarden zonder in de knoei te komen vanwege het afwijzen van de erfenis ? Notaristelefoon kon me hier geen eenduidend antwoord geven. Schijnt nogsl ingewikkeld te zijn ?

5 Reacties

Reputatie 2
Hoi @Poepiemaus,


Allereerst nog gecondoleerd met het verlies van jouw moeder.Ik heb dit even nagevraagd bij een collega. Als het om een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering gaat valt deze uitkering buiten het nalatenschap en kun je dit aanvaarden. Omdat dit geen vermogen is van de overledene toen ze nog in leven was.

Je kunt voor jouw specifieke situatie en overige vragen ook nog contact opnemen met mijn collega's van Nabestaandenzorg. Zij zijn te bereiken via 040 260 10 20 of via het contactformulier: https://www.dela.nl/service-en-contact/contact-met-ons-opnemen/contactformulier-nabestaandenzorg
Hoi Marthe, super bedankt voor je snelke reactie !
Ik hoop dat je gelijk hebt. Aangezien ik zoveel verschillende versies hoor. Het is morgen 1 jaar geleden dat ze is overleden, maar nog steeds durf ik de uitkering niet op te nemen. Er is ook nog geen executeur testamentair geweest bij schuldbeheer van mijn moeder. Waarom dat zo lang duurt is mij n raadsel..... Bent u zeker van het antwoord dat u geeft of weet iemand anders mij met zekerheid dit te zeggen ?
Alvast bedankt.
Reputatie 2
Dat lijkt me inderdaad heel frustrerend. Zeker in een periode die al moeilijk genoeg is.

Dit is het antwoord wat mijn collega mij heeft gegeven. Maar je kunt altijd nog naar de Nabestaandenzorg bellen. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in het helpen bij afwikkelen van het nalatenschap.
Ok. bedankt ! Fijne avond nog.
Reputatie 2
Graag gedaan @Poepiemaus, en nog veel sterkte gewenst!

Reageer