Na het overlijden.....

  • 9 februari 2016
  • 10 reacties
  • 5567 Bekeken

Ik zou graag exact willen weten wat er met mij gebeurt zodra ik ben overleden. Wat gebeurt er met mijn lichaam? Wie ziet mij? Welke voorwerpen moeten worden verwijdert uit mijn lichaam? Dus van bed.....naar kist.....

10 Reacties

Hoi NEvers. Er komt erg veel kijken bij het verzorgen van een lichaam na overlijden. Na wat speurwerk ben ik op http://www.uitvaart.nl/infotheek/artikelen-en-rapporten/verzorging-overledenen terecht gekomen. Hier staan 2 artikelen omtrent de verzorging van een overledene. Zo staat in het eerste artikel beschreven wat er precies met het lichaam gebeurd na overlijden. In het tweede artikel lees je alles over het verzorgen van het lichaam. Dus wat er allemaal gebeurd van bed....naar kist....Als je zelf nog andere interessante bevindingen hebt, dan mag je ze natuurlijk hier met ons delen.
Die artikelen op Uitvaart.nl zijn heel informatief. Over de concrete vraag van NEvers 'welke voorwerpen moeten worden verwijderd uit mijn lichaam' lees ik daar niets. Waar denk je aan? Prothesen, sieraden? Ik lees daar wel dat een gebit kan worden ingedaan en dat sieraden kunnen worden aangedaan.
Gelukkig weet ik uit ervaring wat er gebeurt met een lichaam naar het overlijden,mijn broer zit namelijk in het uitvaartwezen,als je wilt mag je er voor kiezen om dit samen met diegene die het lichaam aflegt te doen,als je dit aangeeft is er van alles mogelijk het is tenslotte het laatste wat je kunt doen,het wordt anders als het lichaam als donor staat geregistreerd dan kun je er voor kiezen dit later te doen.
Is zo bijzonder mooi om te doen dinie.
Zowel bij mijn vader als schoon ouders van bed tot oven erbij geweest. Was zo intens mooi om te doen.
Gebit blijft in. Pacemaker moest verwijderd worden ivm ontploffings gevaar in de oven.
Ik denk eraan om mijn beroep ervan te maken. Zo bijzonder om iemand klaar te maken voor de laatste reis.
Maddy als je denkt dit aan te kunnen moet je het zeker doen het is zeker een mooi vak ik zou het niet kunnen want je krijg ook te maken met jonge mensen en dat valt niet altijd mee ik weet wat mijn broer allemaal mee maakt en dat is soms heel heftig.
Vandaag kwam ik een artikel tegen dat mij aan deze post deed denken. De Deense fotografe Cathrine Ertmann heeft een fotoserie gemaakt in een mortuarium. Van het binnenbrengen van de overledene, tot het moment van crematie. Met haar reportage wil de Deense fotografe laten zien dat de dood niet lijkt op een horror- of dramafilm, maar dat het iets heel natuurlijks is. Ik vond het een indrukwekkende fotoserie met bijpassend verhaal en deel deze graag, als jullie dat willen.
Hoi Rianne, dank voor je reactie en ik ben erg benieuwd dus wat mij betreft mag je de fotoserie delen!
Hartelijke groet,
Nancy
Dan doe ik dat 🙂 De foto's kunnen mogelijk schokkend zijn.

In het artikel dat ik tegenkwam staat een deel van de foto's met uitleg in het Nederlands: Foto's: zo ziet de dood er van dichtbij uit. Op de website van Cathrine Ertmann zie je de gehele reportage inclusief uitleg in het Engels.
Wow......inderdaad....bijzondere foto's maar niet schokkend (voor mij). Het is net als nieuw leven maar dan aan de andere kant. Het hoort er bij. Waarom er niet over willen praten en verbergen alsof het niet bestaat? Daar is toch niemand bij gebaat..
Reputatie 1
Wow......inderdaad....bijzondere foto's maar niet schokkend (voor mij). Het is net als nieuw leven maar dan aan de andere kant. Het hoort er bij. Waarom er niet over willen praten en verbergen alsof het niet bestaat? Daar is toch niemand bij gebaat..

Ik zou daar beslist niet '' bij gebaat zijn'' Nevers !!
Uut jouw laatste zin spreekt niet veel inlevingsvermogen vind ik eigelijk.
Zelf heb ik er ,toen mijn dochter dood was bewust voor gekozen om haar niet meer te zien. Ik herinner me haar liever levend. Dat mag.
Ik heb er dan ook echt geen behoefte aan om hier ongevraagd met foto,s geconfronteerd te worden die ik niet wil zien.
Fijn dat er ,n link geplaatst is ipv de beelden.

Reageer