In de krant: publiekelijk aankondigen dat je komt te overlijden

  • 8 augustus 2019
  • 0 reacties
  • 26 Bekeken

Reputatie 2
Er zijn genoeg onderwerpen die lastig te bespreken zijn voor veel mensen. Op veel dingen rust nog altijd een taboe. Omdat we het privé vinden, of juist heel confronterend.

Ik kwam een artikel tegen over Tjeerd die publiekelijk aankondigde dat hij komt te overlijden. Op zeer korte termijn zelfs. Hij twittert al een geruime tijd over het hebben van kanker en alles wat daarbij komt kijken. Net zoals hij over zijn behandelingen en bijwerkingen daarvan schreef, schreef hij ook over zijn keuze om daar niet meer mee verder te gaan.

Dapper om op deze manier je verhaal te delen. Iets herkenbaars uit het artikel was dat we het vaak moeilijk vinden om te vragen aan iemand met een terminale ziekte hoe het gaat. Want is dat geen stomme vraag? Door juist open hierover te praten durven we misschien wat vaker de vraag te stellen, en open te staan voor het antwoord.

Wat vind jij van deze publieke manier van praten over een terminale ziekte en de dood als gevolg? Vind je het taboedoorbrekend? Praat jij hier makkelijk over?

0 reacties

Geen reactie

Reageer