Een duurzame uitvaart: wat zijn de mogelijkheden?

  • 10 februari 2019
  • 0 reacties
  • 265 Bekeken

Reputatie 2
Je kunt op veel manieren bijdragen aan het milieu. Het is allang geen trend meer, maar een levensstijl. Wist je dat je ook veel duurzame keuzes kunt maken bij het vastleggen van je uitvaartwensen?
Hieronder lees je er een aantal. Ik ben benieuwd welke keuzes jullie aanspreken, of dat je zelf nog andere wensen hebt. Lees hier alles over een duurzame uitvaart en de criteria hiervan.

Bloemen
Wat ik zelf een heel mooi initiatief vind is een pluktuin. In plaats van het bestellen van kun je je nabestaanden zelf een boeket laten samenstellen in een pluktuin. Dit scheelt in het transport, maar ook maak je bijvoorbeeld minder gebruik van plastic verpakkingen die je vaak ziet als gevraagd wordt een roos meenemen.

Het afscheid
Laat de opbaring, uitvaartdienst en condoleance op één plek plaatsvinden. Dit scheelt in de transportkosten. Bijvoorbeeld in een crematorium.

Tweedehands grafmonument
Wist je dat je een grafsteen opnieuw kunt gebruiken?
Het bovenste laagje van een ‘oude’ grafsteen wordt afgeslepen, zodat er een nieuwe tekst op kan.
Je kunt hier meer over lezen op Circle Stone.

Hier kun je de infographic downloaden voor het overzicht van een duurzame uitvaart.
Wil jij vastleggen welke keuzes jou aanspreken? Dan kun je hier een handige checklist downloaden, helemaal gericht op de duurzame uitvaart.

Welke keuzes voor een duurzame uitvaart spreken jou aan? En is het iets wat jij belangrijk vindt voor je eigen afscheid?

0 reacties

Geen reactie

Reageer