Als je partner of naaste plotseling overlijdt

  • 26 november 2018
  • 1 reactie
  • 334 Bekeken

Reputatie 2
Het overlijden van een dierbare is altijd een verdrietige en heftige gebeurtenis. Vrijwel direct moet je als nabestaande(n) aan de slag gaan om de begrafenis of crematie te regelen. Maar wat als diegene plotseling is overleden, en er van uitvaartwensen niets of weinig bekend is? Vaak ga je dan nadenken over hobby’s, passies of lievelingsmuziek.

Karin verloor haar man plotseling aan een hartstilstand toen hij 47 jaar was. Ze hadden het nog nooit over de dood en uitvaartwensen gehad, juist omdat ze nog zo jong waren. ‘Peter had twee passies: zijn motor en zijn werk voor Defensie. We hebben zijn kist in camouflagekleuren laten spuiten en in plaats van een rouwauto, een vintage Harley gebruikt.’

Heb jij ooit iemand plotseling verloren? En hoe heb jij de uitvaart vormgegeven?

1 Reactie

Daarom is het goed om je uitvaartwensen vast te leggen, ongeacht of je nog jong of al ouder bent. Bij DELA zijn hier verschillende manieren voor: het kan digitaal ("mijndela"), het kan door het invullen van een uitvaartkompas of een persoonlijk gesprek met een coöperatieconsulent. In zo'n persoonlijk gesprek geeft de coöperatieconsulent informatie over de mogelijkheden en maakt een wensendocument voor je op als je dit wilt. Dit wensendocument kan altijd aangepast worden en een gesprek met de coöperatieconsulent is altijd kosteloos, of je nu wel of niet lid bent van Coöperatie DELA. Op die manier ontzorg je je nabestaanden als onverhoopt en/of onverwachts iets gebeurt. Een aanrader dus.....!

Reageer