Vraag

Wie kies je als voogd?



Toon eerste bericht

30 Reacties

via het gezagregister gratis aangemeld voor alle 3 de kinderen. hoe hebben wij gekozen? ouders van beide kanten te oud al om nog op 3 kinderen te passen. eigen broers en zussen onder de loep genomen en kritisch gekeken .klikt het en kunnen ze financieel voor 3 kinderen extra zorgen ? nee . daarom onze goede vrienden gekozen die hun met liefde willen opvangen . qua leeftijd net zo oud en zij dan geen kinderen kan krijgen .hij heeft 1 zoon die al 22 jr is .
En belangrijk ook dat ze met opvoeding vrijwel hetzelfde denken als wij en ze nu de kinderen ook als eigen familie al zien. Geen familie om te voorkomen dat er onderling aan de kinderen getrokken wordt dat er een familie kant gekozen moet worden .nu op neutraal gebied en kunnen ze ook alle kanten op met beide kanten van de familie . niet geheel onbelangrijk onze twee zoons van 12 en 15 hebben zelf mee ingestemd en akkoord gegaan .dochter van 5 kan dat nog niet .
Wij hebben het zelf op papier gezet. We hebben naar onze vrienden uitgesproken dat we graag zouden willen dat zij de voogd worden van ons kind. Dit hebben we zelf op papier gezet en ondertekend in "de kluis" (geen geldkluis, gewoon waar al onze belangrijke papieren liggen) liggen.
Ik wist niet dat er zoiets is als een register waar in je dat (gratis) kan laten opnemen.
Wij hebben besproken dat hun niet per definitie de zorg op zich hoeven nemen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wanneer je komt te overlijden. Als ze nog heel jong is ( ze is nu 6) maken zij de beslissing voor haar. Maar als ze wat ouder is en liever in deze regio blijft wonen, of als ze liever bij mijn familie gaat wonen, dan zijn zij de eindverantwoordelijken in alles wat haar welzijn betreft.
We hebben hier allebei een goed gevoel over. We zijn ons er van bewust dat een plotseling overlijden sowieso een enorme shock zal zijn, daarom wilden we geen getouwtrek over haar, maar gewoon duidelijkheid. voor haar maar ook voor onze wederzijdse families. En met dit alles zijn onze vrienden het ook eens, zij hebben zelf ook zo een soort constructie en die leek ons het beste.
Maar laten we wel zijn, je voedt toch het liefst zelf je kind op, het is hartverscheurend om er aan te moeten denken, maar denk eens aan wat er met je kind gebeurt als jij er niet meer bent? Dat is nog veel hartverscheurender! Je moet er niet aan denken dat ze uiteindelijk bij pleegouders ( hoewel er ook legio goede, betrouwbare pleegouders zijn!) terecht komt of dat ze zelf voelt dat ze het middelpunt van een familie ruzie is. Ze heeft al genoeg op haar bordje liggen als wij er opeens allebei niet meer zijn! Dus het is zeer zeker in het belang van je kind dat je dit regelt, ook al is het met een steen op je hart!
hoi judith. Wij hadden dat ook zo gedaan.opgeschreven en weggelegd . ik werk zelf bij een rechtsbijstand en had bij collega's navraag gedaan over hoe of wat . uiteindelijk de kinderbescherming gebeld omdat die dan ook om de hoek komt kijken in situaties waarbij beide ouders gelijktijdig wegvallen .
ze vonden het zeer apart dat ik belde met zo'n vraag en kreeg als reactie .deden maar meer mensen dat .kan een hoop ellende schelen.......

als je wat op papier zetten zelf .is het niet rechtsgang . echter..... kan een rechter er wel rekening mee houden in zijn beslissing waar de kinderen heen gaan. De familie van beide kanten moet dan ook op de hoogte zijn dat jullie dit op papier hebben staan . als de situatie zich voor doet dan beoordeelt de rechter toch nog of men bekwaam is en in financiële positie om de kinderen op te vangen. (gebeurd altijd) de rechter en nabestaande kunnen wel bezwaar maken tegen het papiertje wat jij opgesteld hebt en van tafel schuiven . daarom zet het in het gezagregister en zo voorkom je een hoop ellende .
rechtsgang moet rechtsgeldig zijn
@Simone B: wat goed dat je dit allemaal uitzoekt en dat je gebeld hebt.

@All: het bijzondere verhaal van Kim is nu ook een blog geworden. Dat kun je hier lezen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken? Inspirerend?

Reageer